Előző
Következő
fényvédős arckrém

Fényvédős arckrém

Fényvédős arckrém használata talán nem is tudjuk, hogy mennyire fontos számunkra. A tavaszi nap első sugarait mindenki nagy örömmel fogadja. Jó érzés ilyenkor kiülni a kertbe, vagy az erkélyre pihenésképpen meginni egy csésze kávét. Hisz’ úgyis az arcunkat éri csak a nap, egyébként is kabátban vagyunk, vagy bebugyoláltuk magunkat egy kendőbe, hogy megóvjuk magunkat a széltől. Mi’ baj történhet? Kinek ismerős ez a helyzet? Nos, a végeredmény biztosan sokaknak emlékezetes.

Nem kell ahhoz strandidő, hogy leégjen az arcbőr

A napsütés UVA- és UVB-sugarai ugyanis már tavasszal is károsítják bőrünket. Ahhoz, hogy maradéktalanul élvezhessük a várva várt jó időt, elengedhetetlen bőrünk egészségének a megóvása. Ilyenkor is gondolnunk kell megfelelő fényvédős arckrém használatára. Ha nem tesszük, az első kellemetlenség, amivel szembesülhetünk, hogy leég az arcbőr. Piros, fájdalmas, idővel pedig hámlani fog. Ha így jártunk, tűzoltásként használjunk napozás utáni és/vagy hidratáló terméket, hogy megnyugtassuk a meggyötört arcbőrt.

Pigmentfoltok, és szeplők

A másik kellemetlen meglepetés a fényvédős arckrém használata nélkül, hogy nemkívánatos pigmentfoltok, szeplők jelennek meg a bőrön, melyek a fényvédős arckrém további használata nélkül egyre sötétebbé válhatnak.

Az egészség nem játék

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a fényvédős arckrém használata csökkenti a rosszindulatú bőrdaganatok -a basalioma és a melanoma– kialakulásának kockázatát is, amelyek kialakulásának nagyon gyakran az arc különböző részein, a fülön és a dekoltázson, vagyis a napfénynek leginkább és leghamarabb kitett területeken nőhet meg az esélye. Ezekért az elváltozásokért az UVB-sugárzás tehető felelőssé. Emiatt különösen figyelni kell a bőrön található, vagy újonnan megjelenő anyajegyeket. Ha bármilyen elváltozás, furcsaság tapasztalható, a lehető leghamarabb meg kell mutatni bőrgyógyásznak.

Idő előtti bőröregedés

Jó hír, hogy hosszútávon a fényvédős arckrém csökkentheti a bőr öregedését, ami hol máshol lenne a leglátványosabb, mint az arcunkon? A barnulás mellett a bőröregedés oka az UVA-sugarakban keresendő. Az UVA-sugárzás áthatol az üvegen is, ezért ajánlott minden nap megóvni a bőrünket tőle. Az UV-sugárzás szabadgyökképző hatása károsítja a sejtek DNS-ét, lebontja a kollagént, ami a bőr idő előtti öregedéséhez vezet.

Ma már minden bőrtípusra található megfelelő fényvédős arckrém, sőt, ha időhiányban szenvedünk és egyenletes tónusú arcbőrre vágyunk,, akár színezett változatban is kipróbálhatjuk. Mindenesetre, lehet száraz, lehet pigmentfoltos, lehet zsíros, pattanásos a bőr, nem szabad megfeledkezni a jó minőségű, hatékony fényvédelmet biztosító fényvédős arckrém használatáról, már az első napsugarak megjelenésekor sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosaram
    A kosár üresVissza az üzlethez