Előző
Következő
napvédelem gyerekeknek

Napvédelem gyerekeknek

Napvédelem gyerekeknek rendkívül fontos. A gyerekek érzékeny bőre különleges gondoskodást igényel, nemcsak a napi bőrápolási rutin során, hanem a fényvédelem tekintetében is. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk, mik a lehetőségeink, fontos tisztában lennünk azzal, hogy egyes életkorokban milyen kihívásokkal szembesülünk, ha egyre többet szeretnénk gyermekünkkel a szabadban tartózkodni.

Babák

Újdonsült szülőként a lehető legjobbat szeretnénk adni a kisbabánknak. Fényvédelem gyerekeknek, babáknak; talán ebben az életkorban köthetjük a legkevesebb kompromisszumot. Az első és legfontosabb szabály, hogy a kisbabákat nem napoztathatjuk! A napon csak annyit tartózkodjanak, amennyit feltétlenül muszáj, például, amíg elvisszük őket a védőnőhöz, orvoshoz, vagy sétálunk egyet velük. Ez alatt az idő alatt mind a ruházat, mind a babakocsi azt a célt szolgálja, hogy a legkisebb bőrfelületet érje közvetlen napfény. Ahol mégis napfény éri az érzékeny babaőrt, azt a részt fizikai fényvédelemmel ellátott napvédő krémmel kenjük be. Ezek a termékek maximálisan fotostabilak, hipoallergének, illatmentesek, így kiemelkedő biztonsággal használhatók a legérzékenyebb bőrön is. Kiemelkedő, sejtszintű védelmet nyújtanak mind az UVA- és UVB-sugárzás káros hatásai ellen, így biztonságban tudhatjuk a babánk bőrét.

Napvédelem gyerekeknek egy éves kor felett

A napvédelem gyerekeknek egy éves kor felett már más természetű megoldást igényel. A baba örökmozgó kisgyermekké válik, így teljesen más kihívást jelent ebben az esetben a fényvédelem gyerekeknek. Ekkor már nem a fizikai szűrők védelmére hagyatkozunk, hanem a kémiai fényvédelemre. Ugyanakkor továbbra is érzékeny bőrtípusról beszélünk, ahol alapszabály, hogy délelőtt 10 óra és délután 15 óra között nem tesszük ki a gyermeket közvetlen napfénynek. Napszemüveget, kalapot és pólót is adjunk rájuk, hiszen ez ugyanúgy része a fényvédelem gyereknek. Ne feledjük, hogy a gyermekkorban elszenvedett leégést a bőrünk megjegyzi. A 18 éves kor előtt elszenvedett sugárzásmennyiség károsítja legjobban a bőrt!

A kémia szűrőt tartalmazó napvédő készítményeket már a napon tartózkodás előtt kb. 20-25 perccel érdemes jól felrázni és a bőrfelületen egyenletesen eloszlatni. Mindenképpen olvassuk el a készítmény címkéjét! Fontos, hogy az önfeledt játékban is védje a gyermekek bőrét, vagyis legyen vízálló és homokálló. A tökéletes védelem érdekében strandolás, törölközés után újra fel kell vinni a bőrre, mert veszít hatékonyságából.

Menjünk biztosra!

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a napvédelem gyerekeknek valóban azt adja, amit várunk: ne válasszunk olyan készítményt, aminek a hatékonyságát nem támasztották alá vizsgálatokkal. A fényvédelem gyerekeknek egy speciális területe a bőrgyógyászatnak, számtalan dolognak kell megfelelnie az ajánlott készítményeknek. A bőrgyógyászok és gyógyszerészek által kifejlesztett Uriage Bariésun Kid spray SPF50+ garantálja a magas biztonságot, a maximális teljesítményt és a kiváló tolerálhatóságot még a legérzékenyebb bőrtípusok számára is. Nyomtalanul felszívódik nem tartalmaz alkoholt, parabénszármazékot és illatanyagokat sem. Egy dologra figyeljünk használata során: foltot hagyhat a fehér textilen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosaram
    A kosár üresVissza az üzlethez