Előző
Következő

természetes bőrápolás és a tudományos bőrápolás

Az emberiséget már az ősidők óta foglalkoztatja, hogy a bőrünk – az első védelmi vonalunk –sugárzóan szép legyen. A bőrünk egészsége egyelőre még kevésbé fontos a számunkra, elsősorban a magabiztos megjelenésünk és sikereink egyik zálogaként tekintünk rá. Pedig számtalan lehetőség közül választhatunk már, hogy bőrünk ne csak sugárzóan szép, hanem egészséges is legyen. A természetes bőrápolás mellett az orvosi közreműködéssel kifejlesztett, úgynevezett dermokozmetikumokat mutatjuk most be ebben a blogbejegyzésben.

MIT NEVEZÜNK NATÚRKOZMETIKUMNAK ÉS DERMOKOZMETIKUMNAK?

Ma már rengeteg olyan terméket találunk, amelyek segítenek, hogy bőrünk egészséges és gyönyörű lehessen. Ezek lehetnek dermokozmetikumok, vagyis a tudományos alapokon nyugvó, vagy natúrkozmetikumok, tehát a természetesnagyrészt növényi kivonatokat tartalmazó készítmények, melyek egyre bővülő termékkínálatot vonultatnak fel a természetes bőrápolás kedvelőinek. Sokan azt gondolják, hogy a természetes bőrápolás termékeinek előállítása nem igényel különösebb szaktudást, de ez egyáltalán nem igaz. Nézzük, mitől lesz egy kozmetikai termék dermo- vagy natúrkozmetikum, vagyis melyik termék lesz a természetes bőrápolás és melyik termék a tudományos bőrápolás része és miért? Ez elsősorban az alapanyagoktól és a tudástól függ, amit a tégelyekbe, tubusokba, flakonokba csomagolnak.

A TUDOMÁNYOS BŐRÁPOLÁS

dermokozmetikumok „tudása” az emberiség folyton táguló biológiai tudásán alapszik. Ahogy bőrünk működését egyre jobban megismerjük, a felmerülő tünetek kezelésére is sokkal hasznosabb termékeket tudunk előállítani. Feltérképezésre kerültek a természetes bőrápoláshoz szükséges élettani működés folyamatai, mint például a bőröregedés, azaz a ráncosodás, vagy a nagy melegek velejárója, az izzadás. Megismertük bőrünk számos természetes, de már kóros elváltozásainak okait is, mint például a száraz bőr (ekcémás, atópiás tünetek), vagy a bőrzsírosodás (mitesszerek, pattanások), és egyre többet tudunk a bőrérzékenységgel járó rosacea és seborrhea ápolásáról is, vagy arról, hogy az UVA és UVB sugárzás milyen káros elváltozásokat okozhat a bőrünk különböző rétegeiben. Az ismereteink bővülésével a köztudatba kerültek olyan szavak, mint a hyaluronsav, az alumínium tartalmú, aztán az alumínium-mentes termékek, a Q10, a micella, a cerát. Szinte a végtelenségig sorolhatnánk még, hiszen a lista hosszú és biztosan bővülni fog, hiszen a tudományos kutatómunka nem áll meg.

A dermokozmetikumok előállítása során ezeket a magas szintű ismereteket használjuk. Aszerint, hogy az orvostudományhoz vagy a gyógyszerkészítés tudományához tartoznak, más módon kerülnek a dermokozmetikumok üvegcséibe. Hatásosságukat klinikai vizsgálatok támasztják alá, gyártásuk során a legmagasabb szintű minőségi elvárásoknak kell megfelelniük, aktív hatóanyagaikat gyakran szabadalmak védik.

A TERMÉSZETES BŐRÁPOLÁS

A természetes bőrápolás termékei a natúrkozmetikumok. Esetükben a „tudás” évezredekre nyúlik vissza. Ez a termékkör a természet adta értékeket a lehető legkevesebb módosítással kínálja, így adja meg a természetes bőrápolás azt a segítséget a bőrünknek, amire szüksége van. Mindez nem azt jelenti, hogy a természetes bőrápolás megfelelő hatóanyagok nélkül kivitelezhető, sőt! A természetes bőrápolás kozmetikumai az egészséges bőr támaszai. Ezek a tégelyek rejtik azokat az antioxidánsokat,  polifenolokat, flavonoidokat, illóolajokatpropoliszt, méhpempőt -és még sorolhatnánk, hiszen a lista itt is hosszú- amik a természetes bőrápoláshoz nélkülözhetetlenek.

Ezen termékek hatásosságát szintén klinikai vizsgálatok igazolják, elkészítésük során szintén a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek kell megfelelniA hatóanyagok kinyerésének technológiáját (hogy tényleg a természetből legyen az üvegcsébe rejtve), valamint kombinációját sok esetben szabadalmak védik.

GYÓGYSZERÉSZKÉNT MELYIK CSOPORTOT AJÁNLANÁM?

A válasz egyszerű: mindkettőt. Nálunk is van mindkettőből otthon, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye. Elvarázsol a natúrkozmetikumok illata, színe, és mi tagadás, a bőröm is nagyon szereti, de bizony a téli időszakban a nagyon száraz, már-már ekcémás tüneteket mutató bőröm ápolására, valamint a kamaszodó kislányom meg-megjelenő pattanásainak kezelésére szükségem van a természetes bőrápolás mellett a tudományos bőrápolásra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosaram
    A kosár üresVissza az üzlethez